Polkabjørn & Kleine Heine varmer opp for a-ha.

16. august 2010

i Arkiv

Trekkspill- og jodleduoen som ble dannet etter at de møttes på Jodlerfest i Huttwil, Sveits, sommeren 2007, er nå bekreftet som oppvarmer for a-ha i Oslo, Bergen, Trondheim og Kristansand. Ettersom a-ha’s avskjedsturne, «Ending on a high note», sammenfaller med trekkspill- og jodleduoens egen avskjedsturne, ”The last yodel”, har de to partene nå blitt enige om et samarbeid hvor PB & KH skal åpne for a-ha og ikke omvendt.

Tross vedvarende rykter om stridigheter innad i duoen, kom det som en bombe i polkaverdenen at disse to legendene skal henge opp sine lederhosen for godt. Hvorvidt det er Polkabjørns nedprioritering av jodling til fordel for strupesang og kastanjetter, eller om det er Kleine Heines økende og tidkrevende fascinasjon for veving, brodering og håndarbeid generelt, vites ikke. Duoen utbroderer at ”Bruddet vil gi oss en sjanse til å bli mer involvert i andre meningsfulle aspekt ved livet som humanitært arbeid og politikk – og, selvfølgelig, andre konstellasjoner innenfor kunst og musikk.”

En opprømt Polkabjørn forteller at han er dypt beæret over å få stå på samme scene som sine musikalske helter. ”Vi har spilt for mange som ikke har kommet for å høre Polkabjørn & Kleine Heine tidligere, kanskje titusenvis, men aldri så mange på en gang. Å varme opp for a-ha vil bli høydepunktet og en fin markering på vår treårige jodle- og polkakarriere.”

Det er også ventet at tredjemann i duoen, homeopat og ernæringsekspert Hallvar Djupvik, bedre kjent som Tomrefjords beste tenor, vil dukke opp og bistå med opera og mandolin. Sammen vil de gjøre sitt ytterste for at dette skal bli en uforglemmelig opplevelse for alle parter.

a-ha ending on a high note farewell tour
21.08.2010 Ullevaal Stadion, Oslo
28.08.2010 Brann Stadion, Bergen
04.09.2010 Lerkendal Stadion, Trondheim
11.09.2010 Sør Arena, Kristiansand